Kammeradvokat: Fortsæt med vandplaner

JURA: I et nyt notat slår Kammeradvokaten fast, at kommunerne skal fortsætte arbejdet med vandplanerne, selv om Bæredygtigt Landbrug har stævnet staten og anmodet om, at sagen får opsættende virkning.
Anders Jerking
Kommunerne skal fortsætte arbejdet med vandplanerne, selv om Bæredygtigt Landbrug har stævnet staten og anmodet om, at stævningen får opsættende virkning. Det er Kammeradvokatens konklusion i et nyt notat.

Bæredygtigt Landbrug har stævnet Miljøministeriet og Naturstyrelsen, fordi organisationen mener, at vandplanerne er retsstridige. Ydermere har Bæredygtigt Landbrug anmodet om, at søgsmålet får opsættende virkning, således at implementeringen af planerne ikke går i gang, før retssagen er afgjort.

Det er domstolene, som skal afgøre spørgsmålet om opsættende virkning, men Kammeradvokaten, der er ministeriets og styrelsens advokat i sagen, vurderer ikke, at sagsanlægget bør have opsættende virkning.

"Der er min konklusion, at Bæredygtigt Landbrugs søgsmål om vandplanerne ikke automatisk har opsættende virkning, selv om foreningen har anmodet byretten herom. Kommuner og andre myndigheder er derfor - på trods af søgsmål om vandplanerne - forpligtet til ufortrødent at fortsætte udrulningen af vandplanerne," hedder det i Kammeradvokatens notat, hvor han pointerer at domstolene er restriktive med at tillægge sager opsættende virkning - således har Højesteret for nylig afgjort, at sagen om vindmøllerne i Østerild ikke har opsættende virkning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024