Krav om grønne råd i kommuner

NYHED: Danmarks Naturfredningsforening foreslår, at de kommende storkommuner forpligtes til at oprette grønne råd. De skal rådgive kommunalpolitikerne i sager om kommune- og naturplaner. KL afviser at bruge pisken, men opfordrer kommunerne til at oprette grønne råd.
Marie Andergren

Min umiddelbare holdning er, at vi vil opfordre kommunerne til at danne sådan et grønt råd.

Kurt Hockerup (K)
Formand for KLs Miljø- og Forsyningsudvalg
Fakta
  • De obligatoriske grønne råd i amterne blev vedtaget ved lov i Folketinget i 1992 mens Per Stig Møller (K) var miljøminister. Den nuværende VK-regering fik i den seneste Naturbeskyttelseslov gjort det frivilligt for amterne, om de ville fortsætte med de Grønne Råd.

  • Det Grønne Råd er et organ, der kan rådgive Amtsrådet i spørgsmål, der vedrører administrationen af Naturbeskyttelsesloven. Der rådgives for eksempel om planlægning af offentlighedens adgang til det åbne land og om amtets naturforvaltning. Også emner inden for vandmiljø- og miljølovens område, der har betydning for en bedre naturbeskyttelse, kan indgå.

  • Formålet er at styrke samarbejdet om naturbevaring, naturgenopretning, formidling og friluftsliv og at arbejde for en bæredygtig helhedsorienteret beskyttelse og benyttelse af naturværdierne i amterne.

  • Rådene er nedsat i henhold til § 64 stk. 2 i Naturbeskyttelsesloven.

  • Danmarks Naturfredningsforening foreslår, at ideen om de rådgivende grønne råd udbredes til alle kommuner.


  • Kilde: Altinget
    Danmarks Naturfredningsforening skifter taktik efter måneders ubønhørlig kritik af, at kommunerne ikke kan magte de mange miljøopgaver, som ifølge strukturreformen flyttes fra amterne til de nye storkommuner.

    "Vi vil være både vagthund og samarbejdspartner," siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening (DN), Poul Henrik Harritz, til Altinget.

    Miljøorganisationens nye fokus på netop samarbejde understreges af den invitation, organisationen sendte til Kommunernes Landsforening (KL) mandag.

    DN vil mødes med KL for at drøfte strukturreformen og et fremtidigt samarbejde.

    Dokumentation

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024