Regeringen sidder på centrale beregninger om kvælstof: "Hvad er det, der foregår?”

Snart skal Folketinget genvurdere kravene til landbrugets udledning af kvælstof til danske farvande, og i juni gav regeringen tre foreløbige bud på, hvor meget der skal skrues ned. Men den vil trods flere forespørgsler ikke oplyse, hvordan man er kommet frem til tallene. Den endelige rapport er på trapperne, lover nyt ministerium.

Regeringen har sendt tre foreløbige bud til Folketinget på, hvor meget kvælstof der skal reduceres frem mod 2027 for at nå målet om god økologisk tilstand. Men Enhedslisten har endnu ikke fået svar på, hvordan de tre bud er beregnet.
Regeringen har sendt tre foreløbige bud til Folketinget på, hvor meget kvælstof der skal reduceres frem mod 2027 for at nå målet om god økologisk tilstand. Men Enhedslisten har endnu ikke fået svar på, hvordan de tre bud er beregnet.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Hvordan er regeringen kommet frem til sine tre foreløbige bud på, hvor meget landbruget skal skrue ned for udledningen af kvælstof? 

Det kan hverken Folketinget eller pressen indtil videre få svar på.  

Miljøminister Magnus Heunicke (S) og den nye trepartsminister Jeppe Bruus (S) er tavse om spørgsmålet, selv om Enhedslisten stillede spørgsmål til miljøministeren i juni, og Altinget har spurgt regeringen tre gange hen over sommeren og september, senest i forrige uge. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024