Nyrup: Sindslidende skal hjælpes i arbejde

SINDSLIDENDE: Politikerne gør for lidt for at hjælpe de sindslidende tilbage på arbejdsmarkedet, mener Poul Nyrup Rasmussen (S).
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) vil have større fokus på at hjælpe de sindslidende tilbage i beskæftigelse. Der bliver gjort for lidt nu, mener Nyrup.
Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) vil have større fokus på at hjælpe de sindslidende tilbage i beskæftigelse. Der bliver gjort for lidt nu, mener Nyrup.
Anders Agner Pedersen

Det handler meget om, at vi giver vores sindslidende en chance for at komme ind i det fællesskab, det er at være på arbejde og kunne få lov til at hjælpe til.

Poul Nyrup Rasmussen
Tidligere statsminister, Socialdemokraterne
Der bliver gjort alt for lidt for at hjælpe de sindslidende, der gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet. Og det skal der laves om på med det samme, hvis det står til tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S). For ifølge Nyrup er det ikke godt nok, at et velfærdssamfund som det danske ikke er i stand til at hjælpe sindslidende tilbage på arbejdsmarkedet. Og regeringens udspil fra marts 2006 'Nye veje til arbejde - Hjælp til sindslidende og andre udsatte grupper' fungerer ikke godt nok.

Brug for gennemtænkning af 'Nye veje til arbejde'
"Der er brug for, at man gennemtænker 'Nye veje til arbejde' igen. Og der er ekstra meget brug for det netop nu, fordi økonomien begynder at vende, og arbejdsløsheden begynder at stige. Ganske vist er vi lige nu tæt på fuld beskæftigelse, men når det vender, er det de sindslidende, som bliver ramt først," siger Poul Nyrup Rasmussen til Altinget.dk og uddyber:

"Generelt synes jeg, at vores erfaringer fra den periode, hvor regeringens plan har virket, er, at det er for lav en procentdel, der er kommet i beskæftigelse. Og der er tilsyneladende fortsat meget lidt viden i virksomhederne om, hvad sindslidende kan, og hvordan deres dagligdag er. Fordommene trives også i bedste velgående," påpeger Nyrup.

Der skal bygges bro mellem sindslidende og arbejdspladserne
Men en ting er, hvordan virksomhederne stiller sig i forhold til de sindslidende. Noget andet er, hvordan politikerne stiller sig. Og her bekymrer det i den grad den tidligere statsminister, at landets folkevalgte ikke har de sindslidende øverst på dagsordenen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024