S kalder minister i samråd om julehjælpepakker

FATTIGDOM: Efterspørgslen efter julehjælpepakker er vokset kraftigt i år. Det har fået Socialdemokraterne til at kalde indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) i samråd.
Kasper Frandsen
De frivillige organisationer oplever i år stigende efterspørgsel efter julehjælpspakker fra fattige familier. Derudover viser tal fra AE-Rådet, at antallet af børn, der lever i fattigdom er vokset med 40 pct. under denne regering. 

"Det er beskæmmende, at vi i dagens Danmark ser fattige familier uden råd til julegaver og fest som i andre familier. Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann siger, at hun ikke vil diskutere fattigdom i kroner og øre, men når vi kan se et stigende antal fattige familier, der ikke har penge til at fejre jul, er det på tide, at ministeren tager sit ansvar alvorligt," siger Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen kalder derfor indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) i samråd om det stigende antal fattige familier, der efterspørger julehjælpspakker.

"Jeg vil gerne høre ministerens svar på, om det stigende antal nødlidende familier uden råd til jul kan relateres til de lave sociale ydelser som starthjælp og kontanthjælpsloftet. Vi har dokumentation for at de lave ydelser medfører ganske alvorlige afsavn for børnene. Fattigdommen skal bekæmpes, og VKO må i arbejdstøjet," siger Mette Frederiksen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024