Handicappede får bedre adgang til foreningslivet

NOTE: Socialminister Karen Ellemann (V) er klar med nye initiativer for at give flere mennesker med handicap mulighed for at deltage i foreningslivet. Et forpligtende charter og opsøgende arbejde er blandt initiativerne.
Kasper Frandsen

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) vil udforme et nationalt charter, der forpligter underskriverne til at arbejde for, at flere mennesker med handicap bliver en del af foreningslivet.

Charteret skal skrives i samarbejde med repræsentanter fra foreningslivet og det offentlige. Desuden sætter Karen Ellemann gang i et projekt, hvor kommunale medarbejdere hjælper mennesker med handicap med at blive medlemmer af en forening. 

Det er en ny undersøgelse fra Indenrigs- og Socialministeriet, der har fået Karen Elleman til at reagere. Undersøgelsen "Handicap og foreningsliv 2009" viser, at det er svært for mennesker med handicap at få adgang til det almindelige foreningsliv. Desuden påpeger den, at handicappede deltager langt sjældnere i foreningslivet end danskerne i gennemsnit gør.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024