Ældre Sagen skuffet over finanslovsforslaget

ÆLDRE: Genopretning af ældreplejen er nødvendig i en ny finanslov, mener Ældre Sagen, der dog er begejstrede for et comeback til hjemmeserviceordningen.
Kasper Frandsen

Genopretning af ældreplejen er nødvendig, lyder opfordringen fra Ældre Sagen til regeringen og partierne, inden forhandlingerne finansloven fortsætter i morgen.

Der skal konkrete initiativer til at genoprette ældreplejen i kommunerne, mener Ældre Sagen, der peger på, at kommunerne skærer "voldsomt" i både den personlige pleje og den praktiske hjælp.

"Nogle steder er standarden blevet så lav, at det er uværdigt. I flere og flere kommuner får man kun rengøring hver tredje uge, og der bliver mindre og mindre tid til pleje og omsorg. Nu skal der simpelthen afsættes flere ressourcer," siger Bjarne Hastrup, der er direktør i Ældre Sagen og ny formand for regeringens Ældrekommission.

Han mener også, at der bør være midler til træning og til udvikling af velfærdsteknologi, når kommunerne begynder at ville have, at flere ældre skal klare sig selv.

Syge skal væk fra gangene
Bjarne Hastrup glæder sig over, at der kommer forløbskoordinatorer for særligt svækkede medicinske patienter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024