Aktører vil bygge bro mellem civilsamfund og sundhedsvæsen med ny kommission
Danske Patienter, Kræftens Bekæmpelse, SDU, DGI og Dansk Røde Kors foreslår national strategi og handleplan for øget samarbejde med civilsamfundet. Målet at sikre, at de allermest sårbare, kroniske patienter også fremover kan få den nødvendige hjælp i sundhedssystemet. Regeringspartier hylder hensigten, men er lunkne over for tanken om endnu en kommission som løftestang.
Gitte Skotby-Young Ballenstedt
RedaktørProblemet er til at tage at føle på: Flere og flere kronisk syge patienter i sårbare positioner eller uden stort netværk vil i fremtiden ikke modtage den hjælp, de har brug for.
Årsagen er de efterhånden velkendte forudsigelser om et øget pres på sundhedsvæsenet i takt med blandt andet den demografiske udvikling. Og for de særligt sårbare grupper gælder desuden den problematik, at de sammenlignet med den øvrige befolkning ikke har oplevet væsentlige forbedringer i deres sundhedstilstand de sidste 15 år.
At løsningen ligger lige for er måske så meget sagt – men en væsentlig del af den kan formentlig findes ved at udbygge, systematisere og optimere det eksisterende samarbejde mellem civilsamfundsorganisationer og sundhedsvæsenet.