Bevar modersmålsundervisningen

INTERVIEW: Hvis tosprogede børn skal kunne diskutere komplicerede problemstillinger med deres forældre, er moders-målsundervisningen vigtig. Det siger det socialdemokratiske medlem af Borgerrepræsentationen Ikram Sarwar, der ikke har opgivet at bevare modersmålsundervisning i København.
Erik Holstein

Indvandrere hører generelt til en svag gruppe, og en stor del har mange børn. Så hvis de f.eks. skal betale 3.000 kr. om året pr. barn, er de tvunget til at fravælge modersmåls-undervisningen.

Ikram Sarwar
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne
”Det er ikke nok kun at se på karaktergennemsnit og statistikker. Man kan også være opmærksom på, at barnet får andre kompetencer ved modersmålsundervisning. Ikke mindst at børnene bliver i stand til en ordentlig kommunikation med deres forældre.”

Det er meldingen fra Ikram Sarwar, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne.
Han er ikke blevet det mindste overbevist om, at modersmålsundervisningen skal fjernes i København, selvom en rapport fra Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut (AKF) i sidste uge vendte fingeren nedad for modersmålsundervisningen.

Kontakten til forældrene
Rapporten fra AKF konkluderer éntydigt, at de elever, der får modersmålsundervisning på ingen måde opnår bedre karakterer, end de elever der ikke får det. Der er snarere tale om en svag negativ effekt. Men det er et utilstrækkeligt grundlag at vurdere modersmålsundervisning på, mener Ikram Sarwar:

”For det første er der andre undersøgelser og statistikker, der peger på, at modersmålsundervisningen er gavnlig.”

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024