Hvilshøj bakker embedsmænd op

Den nuværende regering har på intet tidspunkt ændret på praksis, var integrationsminister Rikke Hvilshøjs svar, da hun blev kaldt i åbent samråd af oppositionen.
Susanne BadenLars Salomonsson Christensen
I går tirsdag var integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) kaldt til åbent samråd på baggrund af et spørgsmål stillet af udvalgsmedlem Steen Gade (SF). Oppositionen ønskede en redegørelse fra ministeren for, hvilke ændringer og øvrige initiativer regeringen agter at tage for at sikre en mere human administration af udlændingeområdet.

Baggrunden for samrådet var den seneste tids enkeltsager i pressen om behandling af asylansøgere og udtalelser fra medlemmer af De Konservative om, at der bliver ført en inhuman integrationspolitik.

Integrationsministeren understregede i sit svar til samrådet, at embedsmændene følger de regler, som Folketinget har vedtaget.

"Praksis er på intet tidspunkt strammet af den nuværende regering, " gentog ministeren flere gange under sin redegørelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024