Nu skal virksomheders sociale engagement kortlægges

FORSKNING: Arbejdsmarkedsstyrelsen har indgået en kontrakt med SFI, der skal fortsætte og videreudvikle kortlægningen af danske virksomheders sociale engagement.
Kasper Frandsen

Lige inden nytår indgik Arbejdsstyrelsen en kontrakt med SFI på 6,45 mio. kr. Pengene skal SFI over de næste tre år bruge til at fortsætte og videreudvikle kortlægningen af danske virksomheders sociale ansvar.

SFI har i de sidste 10 år målt danske virksomheders sociale engagement. Kortlægningerne undersøger, hvad virksomheder gør for at forebygge og afhjælpe sociale problemer. Det kan fx være ansættelse af mennesker med handicap, tiltag, der tilgodeser syge medarbejdere, eller integration af indvandrere på arbejdspladsen. 

Samtidig afdækker undersøgelserne medarbejdernes holdning til kolleger med nedsat arbejdsevne eller sociale problemer. Det viste sig blandt andet i forrige undersøgelse, at lønmodtagere synes, det er blevet mere belastende at have kolleger med nedsat arbejdsevne.

Med den nye aftale er SFI's kortlægning af virksomheders sociale ansvar sikret frem til 2012.

 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024