Regioner indgår aftale med privathospitaler på psykiatri-området

PSYKIATRI: Behandlingsgarantien til psykiatri for børn og unge er en realitet, efter Danske Regioner har indgået en aftale med de private udbydere.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) kunne i går med ro i sindet sætte sig til bords til et lukket samråd i Folketingets Sundhedsudvalg. Her skulle han ellers forklare sig om den manglende behandlingsgaranti til børn og unge på psykiatri-området, der skulle være trådt i kraft ved årsskiftet.

Men nogle timer før offenliggjorde Danske Regioner nemlig en pressemeddelse om, at de nu har indgået aftale med Sammenslutningen af Privathospitaler & Privatklinikker i Danmark (SPPD) om udvidet ret til behandling i børne- og ungdomspsykiatrien.

Den udvidede ret til behandling betyder, at psykisk syge børn og unge, der er henvist til regionernes børne- og ungdomspsykiatri, kan vælge privat behandling, hvis ventetiden overstiger to måneder i det offentlige.

Regioner: Svært at lave en aftale
Den udvidede ret til behandling trådte i kraft den 1. januar 2009, og sundhedsministeren var derfor i samråd for at forklare forsinkelsen.

Benedikte Kiær (K), 2. næstformand i Danske Regioner, fortæller, at forsinkelsen skyldes, at det har været et kompliceret arbejde at strikke en aftale sammen med de private.

"Der har været mange ting, der har skullet tage hensyn til i aftalen. For eksempel har vi skullet finde løsninger for, at de private ikke må bruge tvang under behandlingen. Men jeg hæfter mig ved, at de private ikke har klaget over processen undervejs, og tager det derfor som et tegn på, at de også mener, det er gået så hurtigt, som det nu var muligt, siger Benedikte Kiær, der vikarierer, mens Bent Hansen (S) er syg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Axel Nielsen

Direktør, Cryos International, fhv. minister (K) & MF
cand.jur. (Aarhus Uni. 1994)

Benedikte Kiær

Borgmester (K), Helsingør Kommune, regionsrådsmedlem (K), Region Hovedstaden
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2001)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024