Venstre klar til at gennemføre flere dele af eksperters forslag til ny jobreform

Ifølge beskæftigelsesordfører Kim Valentin fra Venstre er det en bunden opgave for regeringen at skære i jobcentrenes opgaver. Han vil nu nærstudere ekspertudvalgets forslag til at rydde ud i reglerne på området og særligt studere afsnittet om brugen af private aktører.

V-ordfører Kim Valentin skal nu nærlæse ekspertudvalgets anbefalinger til en ny jobreform, men det ligger fast, at regeringen vil rydde ud i reglerne på området og give kommunerne mere frihed, lyder det.
V-ordfører Kim Valentin skal nu nærlæse ekspertudvalgets anbefalinger til en ny jobreform, men det ligger fast, at regeringen vil rydde ud i reglerne på området og give kommunerne mere frihed, lyder det.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Når ledigheden er rekordlav, men antallet af medarbejdere i jobcentrene samtidig er konstant, er det på tide at rydde op. Også selv om det vil betyde færre ansatte i kommunerne.  

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Venstres beskæftigelsesordfører Kim Valentin efter regeringens ekspertudvalg mandag anbefalede politikerne at tage et omfattende opgør med reglerne for aktiveringen af ledige.

Blandt andet foreslår ekspertudvalget at udskyde retten til seks ugers selvvalgt uddannelse og fjerne stort set alle krav om samtaler og aktiveringstilbud for ledige langt fra arbejdsmarkedet.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024