Ryd op i de sociale regler

NOTE: Socialministeriet vil afbureaukratisere, og tre konferencer drøfter regelforenkling efter undersøgelse i syv kommuner.
Henrik Theil

Der skal ryddes op i de sociale regler, og derfor har konsulentvirksomheden Deloitte interviewet personale i syv kommuner om, hvilke regler der er behov for at forenkle. Der har også været kontakt til organisationer og leverandører til det offentlige.

Det er Socialministeriet, som har bestilt undersøgelsen, og den munder nu ud i tre konferencer i november, hvor regler for henholdsvis udsatte børn, ældre og handicappede sættes til diskussion.

"På baggrund af projektet bliver der udarbejdet en foreløbig bruttoliste over konkrete forslag til afbureaukratisering og regelforenkling. Denne liste vil blive fremlagt og drøftet på konferencerne. Og der vil være mulighed for at supplere den med nye forslag og kommentarer, hvis der er noget, der mangler," skriver socialminister Karen Jespersen (V) i sin invitation til konferencen.

Dokumentation
 

FAKTA:

Konsulentvirksomheden Deloitte har spurgt ledere og medarbejdere i 7 kommuner om deres bud på barrierer for en effektiv opgaveløsning og deres forslag til forenklinger af reglerne. Også de kommunale og private leverandører er blevet inddraget, og desuden er en række centrale organisationer blevet spurgt.

De syv kommuner er Høje-Taastrup, Århus, Næstved, København, Faaborg-Midtfyn, Jammerbugt og Herning.

Socialministeriet afholder 3 konferencer, der hver handler om et konkret område i serviceloven:

Udsatte børn - mandag den 12. november i Kolding.

Ældreområdet - tirsdag den 13. november i København.

Handicapområdet - torsdag 15. november i Odense

Kilde: Socialministeriet

 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024