Udlændingestyrelsen tager ansvaret

NYHED: Udlændingestyrelsen erkender, at den har videregivet forkerte tal til integrationsministeren. Fejlen blev opdaget ved en tilfældighed få timer efter, at ministeren misinformerede Folketinget.
Ole Hall
Fejlen ligger hos os. Sådan lyder det fra Udlændingestyrelsen, der blankt erkender, at den udleverede forkerte tal til integrationsministeren.

”Normalt tjekker vi altid, om de tal, vi får ud af systemet, stemmer overens med, hvad vi forventer. Og det gjorde tallene ikke. Men der blev tilsyneladende ikke reageret dengang. Derfor er det styrelsens fejl,” siger Andreas Alsøe, der er fuldmægtig i Udlændingestyrelsen.

Udtræk foretaget forkert
Tallene stammer fra et udtræk lavet i marts fra styrelsens databaser. Et udtræk, der blev foretaget forkert, forklarer Andreas Alsøe. De gale tal har været i cirkulation siden marts og har været udleveret til både Socialforskningsinstituttet, nogle dagblade – og altså også integrationsministeren.

Fejlen blev opdaget ved en tilfældighed få timer efter, at integrationsminister Rikke Hvilshøj tirsdag havde fremlagt tallene for Folketinget. Ministeriet gav straks Udlændingestyrelsen besked om at lave et nyt udtræk af databaserne. Et udtræk, der viser, at der er langt flere børn, der har opholdt sig på asylcentre i Danmark end Hvilshøj oplyste.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024