De psykisk syge svigtes

Tina Møller
Distriktspsykiatrien halter og manglen på sengepladser sender flere psykisk syge ud i kriminalitet. Der skal tages hånd om problemet straks, mener social- og sundhedsordfører Tove Videbæk, Kristeligt Folkeparti.


Vi har endnu engang fået dokumenteret, at antallet af psykisk syge som begår kriminalitet er stigende. Det er udtryk for, at vi svigter de psykisk syge, som ikke får tilstrækkelig behandling og tilstrækkelig social genoptræning til at leve et ordentligt og værdigt liv. Det er dybt kritisabelt, siger Tove Videbæk, social- og sundhedsordfører for Kristeligt Folkeparti.

Hun henviser til en netop offentliggjort undersøgelse, der viser, at antallet af psykisk syge kriminelle er firedoblet på 20 år selv om der ikke er kommet flere psykisk syge.

De drastiske nedskæringer i antallet af sengepladser bærer helt sikkert deres del af ansvaret. Distriktspsykiatrien, der skulle fungere i stedet, har ikke magtet at løse opgaven, enten fordi den ikke har fået tilstrækkelige ressourcer eller fordi konceptet ikke fungerer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024