Unge ved for lidt om prævention og graviditet

Danmarks Apotekerforening er stærkt bekymret over unges uvidenhed om prævention og graviditet. S mener, det skyldes forfejlet sexualundervisning, men kravene til sexualundervisningen har været uændret i 10 år, oplyser undervisningsministeriet.
Cecilie Bech
Fakta
  • Formålet med undervisningen i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab er, at eleverne tilegner sig indsigt i vilkår og værdier, der påvirker sundhed, seksualitet og familieliv. Eleverne skal opnå forståelse af den betydning, seksualitet og familieliv har for sundhed samt af samspillet mellem sundhed og miljø.

  • Undervisningen skal knyttes til elevernes egne oplevelser, erfaringer og begreber for at medvirke til udvikling af engagement, selvtillid og livsglæde samt støtte den enkelte i udvikling af egen identitet i samspil med andre.

  • Undervisningen skal i enhver henseende bidrage til, at eleverne udvikler forudsætninger for, at de i fællesskab med andre og hver for sig kan tage kritisk stilling og handle for at fremme egen og andres sundhed.

  • Kilde: Undervisningsministeriets hjemmeside
    Danmarks Apotekerforening modtager et stigende antal henvendelser fra usikre unge, der stiller meget elementære spørgsmål om prævention og graviditet.

    Spørgsmålene afslører stor uvidenhed blandt de unge om, hvordan man bliver gravid, og hvordan præventionen virker:

    "Vi kan ikke sætte et direkte lighedstegn mellem det stigende aborttal og den tilsyneladende store uvidenhed om prævention blandt unge, men sammenfaldet er alligevel slående. For eksempel er det tydeligt, at mange af de unge spørgere i brevkassen ikke ved ret meget om, hvordan de skal tage p-piller, og hvordan de virker," fortæller Apotekerforeningens redaktør på brevkassen, Hanne Thybo.

    Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen, kæder de unges uvidenhed på sexualområdet og det stigende antal aborter sammen, som Altinget berettede om i går.

    Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Sundhed

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024