Linedans om forfalskede lægemidler

DEBATPANEL: Forfalskede lægemidler er uhyggelige og skyld i dødsfald. Men frygten for forfalskede lægemidler må ikke bruges i markedsføringen eller mod parallelimporteret medicin, skriver formanden for parallelimportørerne, Henriette Bøghave Lønkvist.

Der har ikke været et eneste sikkerhedsmæssigt problem med parallelimporterede lægemidler i Europa de sidste 35 år til trods for, at flere end 140 mio. pakninger hvert år krydser grænserne i EU.

Henriette Bøghave Lønkvist
Formand for Parallelimportørforeningen af Lægemidler

Af Henriette Bøghave Lønkvist,
formand for Parallelimportørforeningen af Lægemidler

Forfalskede lægemidler er uhyggelige. De er skyld i dødsfald og manglende eller forkert behandling af syge mennesker. Og deres eksistens er skadelig for forbrugeres tillid til alle lægemidler. Problemet skal derfor bekæmpes effektivt. Det er alle enige om. Men det skader mere end det gavner, hvis nogen benytter frygten for forfalskede lægemidler i markedsføringen.

I begyndelsen af maj i år afholder Lægemiddelstyrelsen en konference om forfalskede lægemidler. Og i sidste uge kunne pressen berette, at tolderne flere end 2800 gange sidste år beslaglagde ulovlige lægemidler.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024