Fogh fokuserede på akut kræftbehandling

NYHED: Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) lagde kun vægt på kræftbehandlingen i sin åbningstale. Regionerne stillet over for tre kontante krav.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) med blandt andre sundhedsminster Lars Løkke Rasmussen kort før åbningstalen.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) med blandt andre sundhedsminster Lars Løkke Rasmussen kort før åbningstalen.
Anders Heissel

Vi kræver for det første, at udredning og behandling af kræft foregår uden nogen som helst unødvendig ventetid. For det andet skal alle kræftpatienter have en fast kontaktperson.

Anders Fogh Rasmussen (V)
Statsminister

Den akutte kræftbehandling var stort set det eneste, Anders Fogh Rasmussen nævnte på sundhedsområdet i sin åbningstale på Folketingets åbningsdag.

Efter sommerferien lovede statsministeren akut kræftbehandling, og den udmelding fulgte han op på i årets første tale i Folketinget.

Unødig ventetid går ikke
"Jeg tror, vi alle har en fornemmelse af, hvilken psykisk belastning det er at få konstateret kræft. Det går simpelthen ikke, at der er unødig ventetid på undersøgelser og behandling af kræftpatienter. I værste fald kan det koste liv. Der er sket fremskridt. Men på trods af et massivt fokus på kræftområdet, er det ikke godt nok. Mistanke om livstruende kræft eller en kræftdiagnose skal udløse akut og resolut handling," sagde Anders Fogh Rasmussen i talen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024