Ballade om scannere i Nordjylland ender fredeligt

SCANNER: Region Nordjylland har fundet et kompromis, der løser problemet med en ny kræftscanner, som Vendsyssel Sygehus ikke ville modtage. De får en næste gang.
Maria Dalby
Danske Regioner kom endnu en gang i modvind, da de for lidt over en uge siden blev kritiseret for deres indkøb af scannere. Dagens Medicin bragte en forside om købet, hvor blandt andet en overlæge truede med at sige op, hvis ikke købet af scannere blev stoppet.

Nu har Region Nordjylland imidlertid fundet en mere fordragelig løsning. Den omstridte scanner placeres på Aalborg hospital i stedet for i Vendsyssel, der så får en scanner i næste omgang.

Danske Regioner har købt 43 nye scannere til kræftområdet med planer om at købe yderligere 66. Men selvom der har været nedsat et lægefagligt udvalg til at vurdere, hvilke scannere skulle vinde udbuddet, så har der alligevel rejst sig kritik efter købet. Kritikken går på, at Danske Regioner har vægtet prisen frem for kvaliteten. En kritik, som formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, afviser.

Der er sparet cirka 100 millioner kroner ved, at regionerne har indkøbt scannerne i fællesskab. Problemet er imidlertid, at der er stor forskel på, hvilket udstyr de forskellige afdelinger har i forvejen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024