WHO hjælper danske kommuner

NYHED: Gode råd fra WHO skal hjælpe danske kommuner med at sætte mere fokus på fysisk aktivitet i alle dele af kommunens opgaver.
Kommunerne skal være bedre til at tænke aktiv livsstil ind i alle beslutninger. Det hjælper WHO med i form af en række gode råd.
Kommunerne skal være bedre til at tænke aktiv livsstil ind i alle beslutninger. Det hjælper WHO med i form af en række gode råd.Foto: Altinget.dk
Anders Heissel

Opgaven kan kun løses, hvis kommunerne arbejder tværsektorielt og blandt andet sikrer, at byplanlægningen indbyder befolkningen til at røre sig.

Kirsten Lee (R)
Formand for Sund By Netværket

Ikke færre end to tredjedele af alle voksne i EU er dovne og lever således ikke op til anbefalingerne for fysisk aktivitet. Og når 600.000 dødsfald årligt i EU skyldes fysisk inaktivitet, så er der grund til at gøre noget aktivt.

Også i Danmark findes problemet og derfor bør de danske kommuner tænke mere fysisk aktivitet ind i alle kroge af kommunen, siger Sund By Netværkets formand, Kirsten Lee.

"Alt for få danskere bevæger sig tilstrækkeligt. Det er en del af forklaringen på vores alt for korte levetid og den omsiggribende fedmeepidemi, vi står i. Opgaven kan kun løses, hvis kommunerne arbejder tværsektorielt og blandt andet sikrer, at byplanlægningen indbyder befolkningen til at røre sig. Indsatser skal tænkes ind i borgernes hverdag, og de skal inspireres til fysisk aktivitet i fritiden, på arbejdet, i skoler og daginstitutioner, i boligområder og byens rum i øvrigt," siger Kirsten Lee.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024