Cancerregistret godt i gang efter kritik

NYHED: Arbejdet med at opdatere Cancerregistret forløber efter planen efter skarp kritik fra Rigsrevisionen, viser første status. Pinligt, at det nåede dertil, mener SF.
Rigsrevisionen kritiserede i november skarpt Sundhedsstyrelsen for manglende opdatering af Cancerregistret. Nu er registret på vej mod en bedre standard.
Rigsrevisionen kritiserede i november skarpt Sundhedsstyrelsen for manglende opdatering af Cancerregistret. Nu er registret på vej mod en bedre standard.
Anders Heissel

Der ser foreløbig fint ud med at få Cancerregistret tilbage til den vanlige standard. Men det er pinligt, at området skal overvåges for at sikre, at patienter og læger får gavn af Cancerregisteret. Det burde ske helt af sig selv.

Kamal Qureshi
Sundhedsordfører for SF

Efter at være forsømt i årevis kører Cancerregisteret nu igen tilfredsstillende og holder alle deadlines.

Det viser Sundhedsstyrelsens første status af arbejdet med at forbedre Cancerregistret.

Pinlig med overvågning
Arbejdet blev sat i gang, straks efter at Rigsrevisionen i november skarpt kritiserede Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen for at have misligholdt både Cancerregistret og Dødsårsagsregistret. Kritikken betød desuden, at Sundhedsstyrelsen hver tredje måned skal stå skoleret og dokumentere, at registret kører efter planen. Og det er ærgerligt, at man nåede dertil, mener Kamal Qureshi, sundhedsordfører for SF.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024