KL kræver flere penge til kronisk syge

NYHED: Danmark bruger for få penge til forebyggelse af patienter med kroniske sygdomme, mener KL, der kræver flere penge til opgaven. Politisk uenighed om spørgsmålet.
Danskere med kroniske sygdomme som eksempelvis rygerlunger koster samfundet dyrt, men flere penge til forebyggelse er vejen frem, mener KL.
Danskere med kroniske sygdomme som eksempelvis rygerlunger koster samfundet dyrt, men flere penge til forebyggelse er vejen frem, mener KL.Foto: Altinget.dk
Anders Heissel

Der er ingen tvivl om, at det er blandt kronikkerne, at indsatsen vil kunne betale sig for både samfundet og den enkelte kommune.

Sophie Hæstorp Andersen
Fungerende sundhedsordfører for Socialdemokraterne

Danskere med rygerlunger, sukkersyge eller hjerteproblemer fylder mere og mere i det danske sundhedsvæsen. Ifølge KL bliver der brugt for få penge på at forebygge de kroniske sygdomme, og derfor skal der fremover sættes 580 mio. kr. årligt af til kommunernes arbejde med at styrke forebyggelsen, siger KL's formand Erik Fabrin.

"I Danmark bruger vi meget få ressourcer på forebyggelse. Vi gør for lidt for at forhindre, at folk bliver syge, og vi gør for lidt for at sikre, at de kan bevare en høj livskvalitet, selv om de har fået en sygdom," siger Erik Fabrin

Amerikansk forbillede 
Kravet om de 580 mio. kr. kommer forud for de økonomiske forhandlinger i foråret om kommunernes økonomi. På længer sigt foreslår KL desuden, at regeringen skal forpligte sig til i 2015 at bruge tre pct. af de samlede sundhedsudgifter på målrettet forebyggelse i kommunerne og hos de praktiserende læger.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024