Danske Patienter: Uacceptabelt med raske patienter liggende på hospitalet

NYHED: Det er problematisk for raske patienter på sygehuset, at kommunerne ikke står klar med tilbud, mener Danske Patienter.
Anders Heissel

Der er en mulighed for at skrue prisen op for derigennem at tilskynde kommunerne til at undgå, at deres borgere ligger som raske patienter på sygehuset.

Torben Lund
Formand for Danske Patienter

Når patienter er behandlet færdig på sygehuset, skal de hjem, og derfor er der uacceptabelt, at kommunerne ikke er bedre til at tage patienterne hjem.

Det mener Torben Lund, formand for Danske Patienter, om de 202 mio. kr., som kommunerne årligt betaler til regionerne for at have raskmeldte patienter liggende.

"Det er meget uproduktivt for sygehuset og meget problematisk for patienterne, at de ikke kommer hjem. Det er tåbeligt, at kommunen har sat sig i en sådan situation, hvor den skal hælde penge ud af kassen til det formål," siger Torben Lund, der vil stille en række spørgsmål om problemet over for KL.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024