Kommission overvejer højere tobakspriser

NYHED: Forebyggelseskommissionen ser også højere tobakspriser som en løsning. Det vil især medvirke til, at færre unge begynder at ryge, mener kommissionens formand, Mette Wier.
Foto: Altinget.dk
Maria Dalby

Prisudviklingen er en faktor, men en anden faktor er hele det fokus på sundhed, der har været. Det sidste har fået en hel del til at holde op med at ryge. Men vi mangler jo stadig en stor gruppe, og der skal vi gøre noget andet. Der kunne en forhøjelse af afgiften være en mulighed.

Mette Wier
Formand for Forebyggelseskommission

Højere tobakspriser kan meget vel blive en del af forslagene fra Forebyggelseskommission for at gøre danskerne sundere.

Det siger kommissionens formand, Mette Wier, efter at sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) i går på Altinget.dk så højere priser som en mulighed, men ville vente på Forebyggelseskommissionen, før han tog endelig stilling.

"Der er klart et perspektiv i at sætte tobakspriserne op. Forskning viser, at det virker især over for de grupper, som det er svært at få fat i, nemlig de unge, og de nederste socialgrupper, som ryger mere end de øvrige socialgrupper. Så det er et temmelig målrettet instrument," siger Mette Wier.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024