Danske Patienter vil have de sygeste først

NOTE: Det skal være de sygeste, som kommer først. Så er det lige meget, om det foregår på et privat eller offentligt hospital.
Maria Dalby

For Danske Patienter er der et fokus, når strejken slutter. Og det er at få de mest syge patienter opereret først.

"Vi ønsker en hurtig og effektiv afvikling af den pukkel af ventende patienter, som er opstået som følge af strejken. Denne afvikling har imidlertid ikke noget at gøre med det frie sygehusvalg og privathospitalernes indsats i forhold til det offentlige sundhedssystem," siger Torben Lund.

Han vil gerne understrege, at det er vigtigt, at politikerne får set på mulige løsninger efter konflikten. 

"Vi vil kraftigt opfordre politikerne til at suspendere den generelle 1-måneds-garanti, som reelt sidestiller alle patienter uanset diagnose. I en særlig presset situation, som den der vil opstå i sundhedssektoren efter strejkens ophør, bør lægerne få frie hænder til at opprioritere de patienter, der har størst behandlingsbehov. Det kræver, at personalet har 'fri råderet' over ressourcerne, hvilket ikke er tilfældet under 1-måneds-garantien. Vi finder det afgørende, at det sundhedsfaglige personale får mulighed for at koncentrere sig om de mest behandlings- og plejekrævende patienter. Det er Danske Patienters generelle holdning, at det bør være en lægefaglig - ikke politisk - vurdering, der bestemmer, hvilke patienter der bør behandles først," siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024