Danske Patienter: Stop konflikten nu!

NOTE: Patienterne mærker nu for alvor konsekvenserne af sundhedsstrejken. Patientforeningerne opfordrer til en øjeblikkelig løsning.
Det er psykisk belastende at vente på ubestemt tid, siger formanden for Danske Patienter, Torben Lund.
Det er psykisk belastende at vente på ubestemt tid, siger formanden for Danske Patienter, Torben Lund.Foto: colourbox.com
Christian Juhl Mølgaard

Formanden for patientforeningernes paraplyorganisation Danske Patienter, Torben Lund, er dybt bekymret over udsigten til, at konflikten varer ved:

"Vi har nu nået smertegrænsen, og jeg vil indtrængende opfordre konfliktens parter til hurtigst muligt at finde en løsning. Vi kan ikke fortsat være vidne til, at patienter med alvorlige sygdomme ikke får den nødvendige behandling," siger Torben Lund i en pressemeddelelse.

Udsigt til lange ventelister
Over 300.000 operationer og andre behandlinger er blevet aflyst siden strejkens udbrud, og køen af ventende patienter vil først være væk om 18 måneder. Mennesker med livstruende sygdomme risikerer for sen behandling, fordi de ikke får stillet den rigtige diagnose i tide. Det kan få fatale følger.

"Konflikten viser med al tydelighed, hvordan kroniske patienter er dybt afhængige af et velfungerende sundhedsvæsen. Mange patienter er helt unødigt plaget af smerter og manglende førlighed, og det er psykisk belastende at vente på ubestemt tid," tilføjer Torben Lund.

Danske Patienter repræsenterer flere end 725.000 medlemmer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024