Hovedstaden sætter skub i fakturaforskning

NY CHEF: Ny chef for Region Hovedstadens teknologioverførsel skal sætte skub i kommercialiseringen af sundhedsforskningen.
Uffe Laursen
Fakta

Region Hovedstaden er den mest forskningsaktive region i Danmark. Regionens 12 hospitaler står for over halvdelen af forskningen i det danske sundhedsvæsen og udfører forskning for over 1 mia. kroner årligt på et højt internationalt niveau og ofte i samarbejde med erhvervslivet.


Kilde: Region Hovedstaden
Region Hovedstaden har sat en ny mand til at styrke den såkaldte teknologioverførsel og erhvervsmæssig nyttiggørelse af regionens kliniske forskning.

Jens Kindtler kommer fra BankInvest Biomedical Venture, hvor han har været partner, og får som chef for Region Hovedstadens enhed for teknologioverførsel - Tectra - ansvaret for at sikre, at en større del af den kommercielt interessante forskning på hospitalerne bliver opfanget, patenteret og udviklet til nye produkter og lægemidler til gavn for både patienterne og biotek-, medicinal- og medico-industrien.

Stort potentiale
Jens Kindtler mener, at der gemmer sig et sig et stort, uudnyttet kommercielt potentiale i hospitalernes forskning.

"En af de helt store udfordringer bliver at udvælge de mest perspektivrige projekter og bruge kræfterne på at finde de helt rigtige samarbejdspartnere og investorer. Og så skal succeshistorierne frem i rampelyset for at inspirere og synliggøre potentialet for både forskere, virksomheder og investorer. For hvem vil sige nej til at være med til at investere i og udvikle f.eks. en ny kræftvaccine eller andre kommercielt relevante projekter fra hospitalerne," siger Jens Kindtler.
 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024