Aktører: Økonomiaftale er for stram

ØKONOMIAFTALE: Danske Regioner er tilfreds med økonomiaftalen for 2010, mens aktørerne ikke tror, regeringens ambitioner kan indfries med de i alt ekstra 2,1 mia. kr., som aftalen tilfører sundhedsvæsnet.
Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

1,3 milliarder kroner ekstra til kræft- og hjerteområderne. Det er, hvad Kræfttens Bekæmpelse og Hjerteforeningen vurderer nødvendigt for, at regeringen kan holde løfterne om bedre og hurtigere behandling på de to områder i form af de såkaldte kræft- og hjertepakker.

Kravet om de 1,3 mia. i 2010 sendte de to store patientforeninger til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kort før, aftalen med regionerne kom i hus.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) betegner selv økonomiaftalen som stram, men erklærer sig tilfreds med aftalen. En aftale, der ifølge Danske Regioner betyder, at regionerne får tilført 1,8 mia. kr. ekstra samt 300 millioner som engangsbeløb til at klare ekstra operationer som følge af genindførelsen af det udvidede frie sygehusvalg 1. juli.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024