Løkke skitserer Kræftplan III

FOLKETINGETS ÅBNING: Kræftpatienter med uklare symptomer skal hjælpes bedre, og deres rehabilitering skal udbygges, slog statsministeren fast i sin åbningstale. Danske Regioner advarer mod at glemme fokus på kræftpakkerne.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Pakkeforløbene har fungeret godt, men på grund af det stigende antal patienter, så er kapaciteten tæt på at være overskredet en del steder.

Bent Hansen (S)
Formand, Danske Regioner

Med Kræftplan I og II er der sikret kvalitet og sammenhængende forløb i udredning og behandling. Nu skal patienterne med de uklare kræftsymptomer i fokus, og rehabiliteringen for alle kræftpationer skal forbedres. Det var blandt andet meldingen om Kræftplan III fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ved åbningstalen i går, tirsdag 5. oktober.

"Regeringen har sikret, at patienter med klare symptomer på kræft kommer hurtigt ind i veltilrettelagte pakkeforløb. Men vi skal være hurtigere til at finde ud af, om en patient har kræft, også selvom symptomerne ikke er så klare," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Og helt som ventet lovede han også at forbedre rehabiliteringen for kræftpatienterne.

Dokumentation

Det sagde statsministeren om kræft:

Mennesker, der rammes af kræft, bliver kastet ud i en ny, usikker og angstfyldt situation. En tryg hverdag bliver væltet omkuld.

Med Kræftplan I og II er der sikret kvalitet og sammenhængende forløb i udredning og behandling. I dag behandler vi 60.000 flere kræftpatienter om året end i 2001. Og chancerne for at overleve en kræftsygdom er steget.

Med Kræftplan III vil vi brede indsatsen ud til hele patientens samlede forløb: Fra forebyggelse og tidlig diagnose over behandling til tiden efter behandlingen.

Regeringen har sikret, at patienter med klare symptomer på kræft kommer hurtigt ind i veltilrettelagte pakkeforløb. Men vi skal være hurtigere til at finde ud af, om en patient har kræft, også selvom symptomerne ikke er så klare.

Vi skal være bedre til at støtte efter sygdommen. Over 200.000 danskere har haft kræft eller lever i dag med kræft. De skal genfinde hverdagen. For nogle går det godt. Andre kæmper en daglig kamp mod smerter og træthed. Her skal vi sætte ind så godt som overhovedet muligt med pleje, genoptræning og rehabilitering.

Kræftplan III vil indgå i de kommende finanslovsforhandlinger.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024