KL tilfreds med Kræftplan III

KRÆFT: KL er positiv over for regeringens prioriteringer i Kræftplan III. Rehabilitering og genoptræning er de rigtige fokusområder, mener KL.
Modsat Danske Regioner er KL tilfreds med prioriteringerne i Kræftplan III, der er en del af finansloven for 2011.

Formand for KL Jan Trøjborg (S) er særligt tilfreds med, at forligspartierne i Kræftplan III har fokus på både opsporingen og efterbehandlingen af kræft.

"I kommunerne mærker vi et stærkt voksende behov for rehabilitering og genoptræning som følge af den intensiverede kræftbehandling. Hidtil har efterbehandlingen ikke været særligt højt prioriteret af regeringen, og kommunerne har forgæves efterlyst et stærkere statsligt engagement i netop den opgave, så det er positivt, at regeringen nu anerkender, at der er behov for flere ressourcer til disse områder," siger Jan Trøjborg i en pressemeddelelse.

Formanden for KL er dog skeptisk i forhold til beløbsstørrelserne afsat til sundhedsområdet.

"Selv om det er bedre end ingenting, rækker 150 mio. kroner til både regioner og kommuner over fire år dog ikke ret langt. Udviklingen i sygehusvæsenet med øget specialisering og kortere indlæggelsestider giver et stort pres på den kommunale økonomi," siger Jan Trøjborg.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024