Politikere overhørte prednisolonadvarsel

KNOGLESKØRHED: Patienter i behandling med prednisolon får knogleskørhed på grund af faglig forsømmelse hos lægerne. Adskillige advarsler er overhørt, indrømmer flere politikere.
Fakta

15 patienter har allerede fået erstatning ved Patientforsikringen, fordi de er blevet behandlet med prednisolon, uden at lægerne har husket at give dem kalk og D-vitamin og henvise dem til knoglescanning og medicinsk behandling, der ville kunne beskytte dem mod knogletab.

Osteoporoseforeningen har lanceret hjemmesiden knogletab.dk, som skal hjælpe invaliderede patienter til at søge erstatning.

50.000 danskere, som har været i længerevarende prednisolonbehandling, er i risikogruppen for at udvikle knogleskørhed. Politikerne er blevet advaret flere gange, men kan ikke huske henvendelserne. Først nu kræver de handling, skriver Dagens Medicin.

Osteoporoseforeningen har ved flere lejligheder gjort opmærksom på en gruppe af patienter, der er blevet behandlet med det knoglenedbrydende binyrebarkhormon prednisolon og har udviklet knogleskørhed. Lægerne følger ikke de faglige anbefalinger i forhold til behandling med prednisolon, og risikoen for knogleskørhed hos patienterne forstørres derfor.

Osteoporoseforeningen har forsøgt at gøre opmærksom på problemerne og kan ikke forstå, at de ikke har fået mere hjælp fra politikernes side, forklarer foreningens formand Ulla Knappe i Dagens Medicin.

"I 2002 blev knogleskørhed defineret som en folkesygdom, og regeringen dækker sig ind under de brede anbefalinger om, at man skal spise sundt og motionere. Men det er jo ikke nok for denne gruppe af patienter, og det løser slet ikke problemet med prednisolon," siger Ulla Knappe.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024