Debat

Formand: RADS tilbyder større åbenhed og mere inddragelse

DEBAT: RADS er godt på vej mod at sikre øget kvalitet i behandlingen, og nu inviterer rådet patientorganisationerne med, skriver formanden for RADS i dette indlæg.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Svend Hartling,
Formand for RADS

Udgangspunktet for oprettelsen af Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) har været et ønske om at øge kvaliteten i behandlingen ved at sikre patienterne en god og ensartet behandling med dyr sygehusmedicin, uanset hvor patienten bor. Det mål er vi godt på vej mod.

RADS har nu fungeret i ét år. Initiativet er blevet godt modtaget, og arbejdet med at få udarbejdet behandlingsvejledninger fungerer upåklageligt. Vi er særligt glad for det gode og tætte samarbejde med de videnskabelige selskaber.

RADS er stadig ved at finde den fremgangsmåde, der bedst sikrer øget kvalitet i behandlingen, og vi er blevet klogere på processen. Vi har samtidig lyttet til de ønsker, der har været fra bl.a. patientforeningerne og virksomhedernes side.

Derfor vil vi gerne gøre arbejdsprocessen mere åben og i højere grad end i dag inddrage patientorganisationerne i processen omkring udarbejdelsen af behandlingsvejledninger.

Vi indbyder derfor patientforeningerne til at deltage i RADS' arbejde for at sikre den gode ensartede behandling. Patientforeningerne og regionerne kan realisere flere sammenfaldende interesser gennem RADS.

Begge parter ønsker den højeste kvalitet i behandlingen for alle patienter landet over. Det kan netop opnås ved at opstille bedre retningslinjer for valget af medicin. De skal samtidig danne baggrund for et smartere og billigere indkøb af medicin, og de penge, vi kan spare gennem bedre rabatter, bruges til at skabe større kvalitet i sundhedsvæsenet.

Vi vil også skabe mere åbenhed om arbejdsprocesserne i RADS ved blandt andet at gøre fagudvalgenes kommissorier og medlemsoversigter offentlige forud for første møde i fagudvalget.

Jeg vil dog også benytte lejligheden til at gøre opmærksom på, at det fra RADS' første dag har været sådan, at de relevante virksomheder bliver hørt både mundtligt og skriftligt i forbindelse med fagudvalgets arbejde, mens de lægelige eksperter i fagudvalget arbejder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024