Eksperter: Godt med evaluering af pengeposer til sygehuse

BETALING: Regeringen lægger i sit nye program op til, at afregningen med sygehusene i højere grad må bero på antallet af behandlinger. Det gør det allerede, påpeger tre eksperter.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Det skriver regeringen om meraktivitetspulje 

Regeringen vil ændre principperne for udmøntning af meraktivitetspuljen og samtidig synliggøre de gode præstationer på de offentlige sygehuse. Antallet af behandlede patienter skal have større vægt i afregningen af sygehusene. Målet er korte og effektive behandlingsforløb for patienterne og færre unødvendige indlæggelser og kontakter med sundhedsvæsenet. Den nye meraktivitetspulje vil sammen med det frie sygehusvalg give de enkelte sygehuse en stærk tilskyndelse til løbende at konkurrere på flere behandlinger, god service og behandlingskvalitet til gavn for patienterne.


Kilde: stm.dk

Betaling efter antallet af behandlinger. Det princip er i dag kendt på sundhedsområdet. Men regeringen tager i sit nye program skridt til, at der skal lægges endnu mere vægt på det, når en ny meraktivitetspulje skal udmøntes.

"Antallet af behandlede patienter skal have større vægt i afregningen af sygehusene. Den nye meraktivitetspulje vil sammen med det frie sygehusvalg give de enkelte sygehuse en stærk tilskyndelse til løbende at konkurrere på flere behandlinger, god service og behandlingskvalitet til gavn for patienterne," skriver regeringen i sit nye program.

Altinget har spurgt to sundhedsøkonomer og en ekspert i offentlig økonomistyring, om de tror, at denne ændring vil forbedre sygehusøkonomien.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024