Brev til Kræftens Bekæmpelse

DOKUMENTATION: Læs her det kritiske brev, som seks ledende kræftlæger har sendt til Kræftens Bekæmpelse. De er trætte af, at foreningen nedgør kræftbehandlingen. Læs også KB's svar.

Onkologisk Ledelsesforum bestående af de ledende overlæger ved de 6 centeronkologiske afdelinger på Herlev Hospital, Odense Universitetshospital, Rigshospitalet, Vejle Sygehus, Aalborg Sygehus og Aarhus Universitetshospital ønsker med denne skrivelse at gøre forretningsudvalget og hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse opmærksomme på vores store bekymring for den måde som Kræftens Bekæmpelse via medier og på deres hjemmeside systematisk nedgør dansk kræftbehandling - og for den deraf følgende tiltagende konflikt, der er opstået mellem Kræftens Bekæmpelse og et faglige onkologiske miljø omfattende såvel læger som sygeplejersker.

Vi anerkender fuldt ud at der i Kræftens Bekæmpelse er mange dygtige medarbejdere, som vi har et godt samarbejde med - ligesom vi også vil fremhæve det gode samarbejde, som finder sted mellem de enkelte onkologiske afdelinger og Kræftens Bekæmpelses rådgivningscentre. Vi må imidlertid tage afstand fra Kræftens Bekæmpelsens ledelsesstil, hvor man tilsyneladende har valgt at bruge enhver lejlighed, som byder sig, til at nedgøre kræftbehandlingen i Danmark.

Vi tager således skarpt afstand fra Kræftens Bekæmpelses systematiske nedgørelse af såvel behandling og pleje af som omsorg for patienter med kræft i Danmark. Kræftens Bekæmpelse svigter således den opgave - som burde være en af de fornemste i Kræftens Bekæmpelse - at skabe tillid blandt patienter og pårørende - og i befolkningen generelt - til den danske kræftbehandling og til de læger og sygeplejersker, som varetager dette arbejde. For os er patienthensynet det helt afgørende - men på den anden side finder vi det helt uacceptabelt at Kræftens Bekæmpelse nedgør de læger og sygeplejersker, som i dagligdagen varetager den svære opgave, det er at behandle, pleje og støtte patienter med kræftsygdomme.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024