Regioner: Svigt ikke de svageste kræftpatienter

KRÆFT: Danske Regioner advarer regeringen mod at sætte Kræftplan III for hurtigt i gang. Det kan ramme de mest syge kræftpatienter, advarer formand Bent Hansen (S).
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Desuden er der i de seneste år indkøbt store mængder udstyr. Derfor skal vi først have dokumenteret, om det er sygehusene, der ikke benytter de mange ekstra ressourcer optimalt.

Frede Olesen
Formand, Kræftens Bekæmpelse
Fakta

Det siger regionernes egen opgørelse:  

Overholdelsen af tidsfristerne til kræftbehandlingen er tilfredsstillende. En række regioner melder dog om tilbagegang i forhold til at overholde fristerne i behandlingen, mens der andre steder er sket forbedringer i forhold til den foregående opgørelse fra før jul.

Inden politikerne på Christiansborg søsætter Kræftplan III, bør de afsætte midler til at sikre de mest syge kræftpatienter - patienter som har en alvorlig sygdom udover kræft.

Sådan lyder rådet fra Danske Regioners formand Bent Hansen, efter Danske Regioner har modtaget en status for de 34 kræftpakkeforløb fra de fem regioner.

Bent Hansen noterer sig, at en del af regionerne advarer om, at der er et stort pres på kræftafdelingerne, fordi stadig flere patienter skal behandles.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024