KL's sundhedsudvalg: Send (ikke) flere penge

FOREBYGGELSE: En AKF-undersøgelse viser, at kommunerne ikke får nok ud af sundhedsindsatsen. Men vent med at sende flere penge, lyder det fra KL.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Rådgivningen kan ikke stå alene. Man må have folk ud at gøre tingene konkret i stedet for blot at tale om det.

Anny Winther
Formand for KL's social- og sundhedsudvalg
Fakta

Fakta om undersøgelsen:

  • AKF har i perioden 2007-2009 modtaget spørgeskemaer fra i alt 2.800 12-16 årige og 3.500 60-75 årige i tre udvalgte kommuner: Assens, Greve og Hjørring.
  • Interviewene har primært fokuseret på kommunernes sundhedsindsats inden for kost, rygning, alkohol og motion (KRAM-faktorerne).
  • Undersøgelsen er finansieret af Det kommunale Momsfond og Indenrigs- og Sundhedsministeriets Udviklings- og Analysepulje 2006.

  • Kilde: Anvendt KommunalForskning

    Det lykkes kommunerne at få folk til at motionere mere gennem rådgivning og sundhedsinitiativer. Men bundlinjen forbedres ikke, da vanerne omkring kost, alkohol og rygning er langt sværere at ændre, viste en undersøgelse fra Anvendt KommunalForskning (AKF) forleden.

    Formand for KL's social- og sundhedsudvalg, Anny Winther (V), peger på, at undersøgelsen er foretaget på et særligt følsomt tidspunkt i 2007-2009.

    "Man har undersøgt på et tidspunkt efter kommunesammenlægningen, hvor kommunerne lige har overtaget opgaverne og hele området sandsynligvis har været under opbygning. Det kan være en af årsagerne," forklarer Anny Winther.

    Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024