Forventningspres gør unge syge

FØRTIDSPENSION: De høje forventninger til den unge generation skaber psykiske lidelser for de unge, som ikke har udsigt til den perfekte tilværelse, mener socialrådgivernes forening og ekspert.
Unge kan have svært ved at håndtere presset fra omgivelserne.
Unge kan have svært ved at håndtere presset fra omgivelserne.

Ud fra en samfundsmæssig vinkel kan man sige, at der er en forventning om, at de unge i dag skal gennemgå et individuelt udviklingsprojekt. Men det er ikke alle unge, som familiemæssigt, netværksmæssigt og individuelt har forudsætningerne for at kunne gøre det.

Steen Holst Sørensen
Psykolog, adjunkt og studieleder ved Den Sociale Højskole i København

Forestillingen om det perfekte liv kan give unge psykiske lidelser, når virkeligheden banker på døren, og drømmen om den perfekte tilværelse krakelerer. Det mener Dansk Socialrådgiverforening og en ekspert i unges psykiske lidelser, psykolog Steen Holst Sørensen.

Ifølge formanden i Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, spiller det tunge pres, som de unge i dag udsættes for, en stor rolle i forhold til udviklingen af psykiske lidelser. Hun peger på, at der fra samfundets og omgivelsernes side sendes signaler om, at der vil være brug for hvert eneste af de unge mennesker til at tjene penge hjem til samfundet og være med at løfte fremtidens forsøgerbyrde.

"Det er nogle helt andre krav, som stilles til de unge i dag. De skal være målrettede og allerede i 6. klasse bestemme sig for, hvad de vil. Derefter skal de lave en femårsplan i 9. klasse. Så det handler også om, at der er meget store krav til deres målrettethed og evner," siger hun.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024