Privathospitalerne jubler over aftale

GIGT: Privathospitalerne anser den seneste aftale med regionerne om reumatologi (gigt- og ledsygdomme) som skelsættende. Dermed har de fået hul på et nyt behandlingsområde.
Privathospitalernes brancheforening og Danske Regioner har indgået en aftale om reumatologiske udredningsforløb. De reumatologiske patienter får mulighed for at blive behandlet på et privathospital, såfremt det offentlige ikke kan tilbyde udredning inden for fire uger.

Privathospitalerne er svært tilfredse med aftalen. De har i et stykke tid arbejdet på at brede sig fra de kirurgiske område og ind på andre områder.

"Vi er rigtigt glade for, at vi nu har fået en aftale i stand på det medicinske område. Mange medicinske afdelinger er i dag hårdt spændt for med mange patienter og stor travlhed - det medfører ventetid. Forhåbentlig kan denne aftale være med til at lette presset og give patienterne et bedre og hurtigere forløb," siger Jens Jacobsen, der er næstformand for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK i en pressemeddelelse.

Aftalen fastlægger kliniske retningslinjer og takster for diagnosticering, men giver ikke privathospitalerne garanti for fremtidige patienter. Dette bekymrer dog ikke Jens Jacobsen, som fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024