Privathospitaler skal spytte i erstatningskassen

ERSTATNING: Bertel Haarder indkalder nu regioner og privathospitaler til forhandlinger, der skal sikre, at privathospitalerne igen bidrager til Patientforsikringen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er 7 år siden, Lars Løkke bad privathospitalerne om at opsige deres private forsikringer for at give dem en gratis forsikring i det offentlige sundhedsvæsen.

Sophie Hæstorp Andersen (S)
Sundhedsordfører

Kritikerne af privathospitalerne står nu til at miste et af argumenterne mod private sygehuse og klinikker. Hidtil har det været det offentlige sundhedsvæsen, som via Patientforsikringen har udbetalt erstatninger til patienter, som har fået skader som følge af behandling i det private og det offentlige.

Men i et skriftligt svar til Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen bekræfter sundhedsminister Bertel Haarder (V), at han vil indkalde regionerne og privathospitalerne til forhandlinger om, hvordan privathospitalerne i fremtiden økonomisk kan bidrage til Patientforsikringen.

Først og fremmest er der glæde hos privathospitalernes brancheforening BPK, der har lanceret ideen før årsskiftet sammen med Dansk Erhverv.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024