Kræftpatienter venter for længe på behandling

KRÆFT: Kræftpatienters ventetid for at komme i behandling er stadig alt for lang. Det viser en ny rapport, der opgør ventetiden for 11 store kræftsygdomme.
Hver fjerde mand, der får konstateret prostatakræft, venter mere end 115 dage på at komme i behandling. Og hver fjerde, der får brystkræft, venter 39 dage på behandling. Det viser en ny rapport fra Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen, som opgør ventetiden for 11 store kræftbehandlinger.

Ventetiden på kræftbehandling vækker bekymring hos Kræftens Bekæmpelse.

"Det er altså fire måneders ventetid for en mand, som har en sygdom, han kan dø af. Det er simpelthen ikke godt nok. Vi er meget skuffede over, at kræftpakkerne ikke er slået bedre igennem inden for de store sygdomsgrupper som bryst-, lunge-, hoved-hals-, prostata- og hjernekræft. Det er fint, at ventetiden falder for nogle af sygdommene, men vi er stadig meget langt fra målet," siger Leif Vestergaard Pedersen, direktør for Kræftens Bekæmpelse, i en pressemeddelelse.

Rapporten viser også, at mindst hver fjerde patient venter længere på at komme i behandling, end kræftpakkernes målsætning foreskriver inden for ni ud af 11 kræfttyper.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024