700 millioner kroner bevilget til kræftbehandling

Regeringen har i sinde at sætte 700 millioner kroner af til kræftbehandling og forbedringer på sygehusenes medicinske afdelinger. Arne Rolighed, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse, skønner at pengene vil kunne behandle knap 2500 flere patienter årligt.
Cecilie Bech
Anders Fogh Rasmussen løftede til Venstres sommergruppemøde i forrige uge lidt af sløret for indholdet af finansloven. Regeringen har besluttet at tildele 700 millioner kroner til kræftbehandling og forbedringer på sygehusenes medicinske afdelinger.

Arne Rolighed har endnu ikke modtaget konkrete oplysninger omkring de 700 millioner kroner, og han ved derfor ikke, hvor mange penge, der specifikt er øremærket til kræftbehandlingen. Men han er ikke i tvivl om, hvad pengene skal bruges til, når de kommer.

"Ventetiderne er steget det sidste år, og vi er at komme ud af balance," siger Arne Rolighed til SundhedsTinget og fortsætter: "Der er eksempler på, at kræftpatienter må vente op til 10 uger på efterbehandling (stråle- eller kemobehandling, red.), og det er psykologisk belastende for patienten".

Han frygter, at ventelisterne igen vil halte lige så langt bagefter, som de gjorde tilbage i 1980'erne, hvis ikke der bliver taget hånd om problemerne.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024