Aftale om specialiseret socialområde på plads

SPECIALISERING: Regeringen har indgået en aftale med alle partier om at oprette en national koordinationsstruktur, der skal sikre mod afspecialisering på det sociale område.

Med aftalen om det specialiserede socialområde får vi styrket samarbejdet og skabt bedre incitamenter til at drive de mest specialiserede tilbud, så vi sikrer, at den rette hjælp er til rådighed for de mennesker, der har særlige behov. Jeg er glad for, at alle Folketingets partier er med i aftalen.

Annette Vilhelmsen (SF)
Social-, børne- og integrationsminister

Alle Folketingets partier er onsdag d. 13. november blevet enige om en aftale om en ny såkaldt national koordinationsstruktur.

Partierne håber, at den nye enhed vil kunne dæmme op for de seneste års afspecialisering på især socialområdet.

"Med aftalen får vi også styrket samarbejdet og skabt bedre incitamenter til at drive de mest specialiserede tilbud, så vi sikrer, at den rette hjælp er til rådighed for de mennesker, der har særlige behov. Jeg er glad for, at alle Folketingets partier er med i aftalen," siger social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) i en pressemeddelelse.  

Dokumentation

Aftalen indeholder en lang række tiltag til justering af kommunalreformen:

- Styrket opbygning af viden og bedre samarbejde på tværs af regioner og kommuner: Etablering af en ny national koordinationsstruktur og opbygning af viden, som forankres i Socialstyrelsen.

- Øget synergi på specialundervisningsområdet: VISO/Socialstyrelsen overtager ansvaret for at tilvejebringe den specialrådgivning, som i dag hører under de lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud.

- Bedre grundlag for planlægning og investering for de regionale tilbud: Beliggenhedskommunernes mulighed for at overtage regionernes sociale tilbud og mest specialiserede lands- og landsdelsdækkende specialundervisningstilbud begrænses til kun at kunne ske én gang i hver valgperiode.

- Incitament til effektiv drift: Revision af takstreglerne skal sikre gennemsigtighed og sammenlignelighed på tværs af private og regionale tilbud og understøtte udbuddet af særligt specialiserede tilbud.  

- Satspuljepartierne er enige om at afsætte 10 mio. kr. årligt fra satspuljen til den nationale koordinationsstruktur og opgaven med vidensopbygning i Socialstyrelsen vedrørende de specialiserede social- og undervisningsindsatser. Den øvrige del af aftalen holdes inden for de eksisterende økonomiske rammer.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024