Alternative behandlere skal registreres

Der er bred politisk opbakning bag regeringens forslag om at lave en registreringsordning for alternative behandlere. Gigtforeningen og Forbrugerrådet kritiserer dog loven for at være for svagt formuleret.
Kristian Lund Pedersen

Lovforslaget ændrer ikke på den helt centrale problemstilling, at alternative behandlinger som oftest er udokumenterede, og at forbrugerne derfor ikke kan være sikre på en effekt af behandlingen.

Villy Dyhr
Chef for Politisk Afdeling i Forbrugerrådet
Partierne på Christiansborg vil torsdag 2. behandle sundhedsminister Lars løkke Rasmussens (V) forslag om brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere.

Regeringen ønsker en større gennemsigtighed i forbindelse med alternative behandlere og deres uddannelsesmæssige baggrund. Herved skal der blive bedre forudsætninger for borgerne til at vurdere kvaliteten på dette område.

Lovforslaget har til formål at indføre en frivillig og brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere med henblik på at styrke brugersikkerheden ved anvendelse af alternativ behandling.

Efter forslaget er vedtaget kan brancheforeninger for alternative behandlere søge om godkendelse af deres forening. En alternativ behandler, der er medlem af en forening, der er godkendt af en relevant myndighed, har herefter ret til at anvende betegnelsen " registreret alternativ behandler", såfremt foreningen har givet tilladelse hertil.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024