Alvorligt syge skal selv betale

Sundhedsministeren vil ikke komme en gruppe af kronisk syge til hjælp. Derfor er disse mennesker nødsaget til at betale op mod 10.000 kroner af egen lomme for at anskaffe sig livsnødvendig medicin.
Kristian Lund Pedersen

Vi taler om alvorligt svækkede, der er på pension, fordi de er for syge til at arbejde. 10.000 kroner i medicinudgifter er ufatteligt mange penge for denne gruppe mennesker, så ministerens tomsnak hjælper ingen steder.

Karen Klint (S)
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil ikke øge tilskuddet til de patienter, der i dag betaler op til 10.000 kroner af egen lomme at for få fat i deres livsvigtige medicin.

Det er konklusionen på det §20-spørgsmål Karen Klint sendte til Lars Løkke den 12. marts, hvor hun spurgte om rimeligheden af, at kronisk syge patienter pålægges medicinudgifter langt over det maksimumbeløb på 3.805 kroner, som burde være den højeste udgift for patienterne.

Dette svar finder Karen Klint stærkt utilfredsstillende og vil nu forfølge sagen for at komme de økonomisk belastede patienter til hjælp:

"Ministeren lover jo intet konkret i sit svar. Det er grotesk, at lovgivningen er på denne måde. Det har ikke været lovens intention, at den skal ramme kroniske syge ekstra hårdt, så det skal vi have lavet om på hurtigst muligt," siger Karen Klint, der dog er glad for at sundhedsministeren vedkender, der er et problem.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024