Anden region i mål med hospitalsplan

DOKUMENTATION: Region Sjælland blev anden region, som kunne præsentere en politisk aftale om hospitalerne. Ingen sygehuse lukkes, og den beslutning er blevet kritiseret stærkt af Lægeforeningen.
Maria Dalby
Her er den politiske aftale:
Aftalen indeholder de overordnede principper og sigtelinier for Region Sjællands sygehusplan. Målet med planen er at skabe et sammenhængende og tilgængeligt sundhedsvæsen, der giver regionens borgere den rette behandling til rette tid på det rigtige sted.

Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Blaklisten indgik onsdag et forlig om en sygehusplan for Region Sjælland.

"Sygehusplanens udgangspunkt er regionrådets vision om, at regionen selv kan behandle 95 procent af alle patienter. Høringssvar, udtalelser fra Sundhedsstyrelsen og de faglige organisationer har dannet grundlag for de politiske drøftelser. Forhandlingerne munder nu ud i en sygehusplan, der giver borgerne i Region Sjælland et fremtidssikret sundhedsvæsen, som fokuserer på den bedst mulige kvalitet i behandlingen," udtaler Kristian Ebbensgaard, der er formand for Region Sjælland.

Rette behandling til rette tid på rette sted
Sygehusplanens sigteliner er lagt ud fra et princip om tilgængelighed. Borgerne skal modtage den rette behandling til rette tid på det rigtige sted.

Konkret betyder det at:
- behandling af de almindelige og hyppigt forekommende sygdomme sker hos de praktiserende læger og i et samarbejde med kommunerne om sammenhængende patientforløb.
- behandling af akutte sygdomme og skader baseres på et velfungerende lægevagtssystem. Samtidig udbygges mulighederne for at give præhospital behandling, hvilket er behandling af patienten inden ankomst på sygehus. Det foregår bl.a. i moderne ambulancer med telemedicinsk udstyr, der gør det muligt med det samme at kommunikere med specialafdelinger. Endelig vil der være dækkende akutfunktioner på sygehusene.
- specialfunktioner over tid samles på 2 steder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024