Apotekernes uafhængighed må ikke betvivles

INTERVIEW: Apotekernes troværdighed og uafhængighed må ikke ødelægges af grossistrabatter, siger formanden for Danmarks Apotekerforening, Niels Kristensen. Men rabatter sparer samtidig staten penge, påpeger han.
Lars Igum Rasmussen

Der har jo i de sidste mange år været sparet en del penge, for den avance vi aftaler med Sundhedsministeriet, den har skullet været mindre, fordi apotekerne har en indtjening på rabatsiden. Det vil sige, at det har været med til at holde medicinpriserne nede.

Niels Kristensen
Formand for Danmarks Apotekerforening
Landets 259 apotekere modtog sidste år rabatter fra grossisterne til omkring 130 mio. kr.

Halvdelen af pengene tog staten, resten delte apotekerne. Ca. 230.000 kr. per apoteker. En stor del af deres fortjeneste.

Med en ny type omkostningsbestemte rabatter - som den største grossist Nomeco indfører 1. april og den mindre K. V. Tjellesen allerede har indført - vil apotekerne nu få rabat, hvis de køber en sortimentsportefølje med udvalgte præparater.

En rabattype, der har mødt kraftig kritik af en samlet medicinalindustri. Nomeco ville også helst være denne rabatordning foruden.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024