Astrid Krag klar til at udvide heroinordning

FOREBYGGELSE: Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er åben for at udvide adgangen til lægeordineret heroin, så misbrugere også kan få f.eks. rygeheroin. Men først skal de sundhedsmæssige konsekvenser undersøges.
Kasper Frandsen

Jeg er også meget åben over for, at heroinordinationsordningen udvides til at omfatte andre indtagelsesformer end injektion. Men det sundhedsfaglige grundlag skal være i orden, og derfor har Sundhedsstyrelsen iværksat en undersøgelse af eventuelle muligheder for at udvide ordningen

Astrid Krag (SF)
Minister for sundhed og forebyggelse
Minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag (SF) er åben for at udvide den ordning, der giver heroinmisbrugere gratis lægeordineret heroin på statens regning, så heroin også kan indtages på andre måder end gennem en sprøjte - f.eks. i ryge- eller tabletform.

Det skriver Astrid Krag i et nyt svar til Folketinget, efter at Jane Heitmann (V) i et paragraf 20-spørgsmål har efterspurgt ministerens holdning til, at heroinmisbrugere dropper de mindre farlige indtagelsesformer som rygning af heroin og heroin på tablet på grund af udsigten til gratis statslig heroin i kanyleform, som Politiken tidligere har beskrevet.

Regeringen har ifølge Astrid Krag som ambition at reducere skaderne ved stofmisbrug.

"Derfor er jeg også meget åben over for, at heroinordinationsordningen udvides til at omfatte andre indtagelsesformer end injektion. Men det sundhedsfaglige grundlag skal være i orden, og derfor har Sundhedsstyrelsen iværksat en undersøgelse af eventuelle muligheder for at udvide ordningen," skriver hun i svaret.

Sundhedsstyrelsens undersøgelse kræver ifølge ministeren indhentning af den nyeste forskningsbaserede viden og internationale erfaringer samt nedsættelse af en ekspertarbejdsgruppe med inddragelse af de behandlingsansvarlige overlæger fra de fem eksisterende danske heroinklinikker.

Undersøgelsen forventes færdig i sommeren 2012.

Dokumentation

Spørgsmålet fra Jane Heitmann:


Spørgsmål S 3321: Hvad er ministerens holdning til, at man i Politiken den 19. maj 2012 kan læse, at "Lægeordineret heroin skaber stiknarkomaner?"


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024