Besparelser for over 200 mio. kroner

Netop som udvalget for medicintilskud er ved at afslutte deres arbejde melder Parallelimportørforeningen af Lægemidler ud, at de samfundsmæssige besparelser er 82 mio. kroner højere end hidtil antaget.
Kristian Lund Pedersen

Vi kunne let have beregnet os frem til et større tal, men vores hensigt er ikke at starte en diskussion om metoden. Vores hensigt er, at demonstrere, at vi ikke kun skaber direkte og let målbare besparelser, men også dynamiske og indirekte.

Henriette Bøghave Lønkvist
Formand for Parallelimportør-foreningen af Lægemidler i Danmark
Fakta
Den dynamiske besparelse er beregnet ud fra de direkte importerede produkter, hvor der er konkurrence fra parallelimporterede produkter og ikke er eller har været generisk konkurrence. Konsekvensen er, at den beregnede dynamiske effekt er i underkanten.

Kilde: PFL
Parallelimportørforeningen af Lægemidler (PFL) følger op på Lars Løkke Rasmussens (V) positive toner overfor parallelimporteret medicin, og melder nu offensivt ud, at der samlet er en samfundsmæssig besparelse på over 200 mio. kroner i 2003.

Det er 82 mio. kroner mere end PFL hidtil har hævdet besparelsen var, hvilket giver formand for PFL grund til optimisme:

"Foreningen har foreslået en række tiltag i regeringens udvalg om medicintilskud, som alle kan nedbringe samfundets medicinudgifter ved at styrke vilkårene for parallelimporten. Derfor er det vigtigt for os at dokumentere, at det ikke er håndører, vi taler om" siger Henriette Bøghave Lønkvist, der er formand for Parallelimportørforeningen af Lægemidler i Danmark.

Ukendte besparelser
Beregningen er foretaget af Deloitte og Touche, og de 82 ekstra mio. kroner er fundet ved at medregne såkaldte dynamiske og indirekte besparelser.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024