Billigere medicin på vej

Generelt er der bred opbakning til rapporten fra Udvalget fra Medicintilskud. Mest jubel høres fra kopiproducenterne og parallelimportørerne, mens man hos Lif er mere afdæmpet. Nyt tilskudssystem skal spare staten 200 mio. kroner.
Kristian Lund Pedersen

Det ser trods alt fornuftigt ud, nu når vi alle skal være her. Der har været et pres for at få tilskudsordningen lavet om, og selv om betænkningen går os lidt imod, så er det jo den vej udviklingen er gået.

Bent Kjærsgaard
Administrerende direktør i Nycomed
Efter sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har offentliggjort rapporten "Medicintilskud og rigtig anvendelse af lægemidler" vil SundhedsTinget her samle op på de reaktioner, som er kommet fra medicinindustriens mest centrale aktører.

Rapporten, som er udarbejdet af Udvalget om Medicintilskud, vil som ventet presse patienter, læger og apoteker til at gøre deres bedste for at anskaffe og anbefale den billigste medicin. De seneste år er statens udgifter til medicin steget eksplosivt, og alene i 2002 steg udgifterne med 700 mio. kr.

Det er baggrunden for, at regeringen i oktober 2003 nedsatte et udvalg sammensat af medlemmer fra såvel industri, apoteker, patienter og forbrugsorganisationer, som skulle undersøge muligheden for at begrænse væksten i udgifterne til medicin uden at svække hensynet til patienternes behov.

Med rapporten som vejviser vil Lars Løkke Rasmussen snart fremsætte et lovforslag i Folketinget, som vil andre tilskudsreglerne. For sundhedsministeren er det vigtigt, at medicintilskuddene laves om, så statens udgifter begrænses:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Sundhed

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024